Alt eller intet af Nicola Yoon

Alt eller intet af Nicola Yoon

Skærmbillede 2016-09-06 kl. 14.25.15.pngAt leve er mere end bare at holde sig i live

Tre ting kan man sige om ”Alt eller intet” af Nicola Yoon:

  1. Wauw
  2. Frygtløs
  3. Kærlighed overgår alle grænser

Hold nu op en livsbekræftende bog, som Nicola Yoon har skrevet. Maddy har været fanget hele sit liv i hendes hus, fordi hun lider af en sjælden sygdom SCID. Men alligevel mister hun ikke livsmodet, som nok andre folk ville gøre. (– som jeg nok ville 😉 )

Maddy finder nemlig ting i hendes hverdag, som hun glæder sig til: der er den nye bog, der skal læses– og de gamle bøger. Undervisningen og de sjældne besøg fra arkitekturlæreren Mr. Waterman. Den franske fredagsmenu med hendes mor og sygeplejersken Carla. Hendes forhold til moren er helt enestående, men det bliver ændret da Olly, den sortklædte, parkour-udøvende og lækre fyr, kommer ind i Maddys liv. Som læser hepper man på Maddy og Olly, også selvom de møder nogle forhindringer. Man elsker Carla, fordi hun giver dem lov til at se hinanden, og man hader moren for at nægte det. Ollys og Maddys første rigtige møde, får man selv sommerfugle i maven over, og man frygter også at mødet bliver akavet, ligesom Maddy gør. Deres forhold er så godt beskrevet, at man selv bliver forelsket i Olly, og føler præcist det samme som Maddy gør. Og da Maddy ”slår op” med Olly får man en klump i halsen og tårer i øjnene.

Den her bog har været rigtig sjov og let at læse! Jeg elsker de små tegninger, som viser Maddys humor og livsglæde. Der er ikke nogle kapitler i bogen, og det gør det lidt svære at lægge den fra sig igen – nu kan man nemlig ikke sige ”Bare lige et kapitel mere” 🙂 . En skøn bog med masser af livsglæde, humor, kærlighed og en chokerende slutning, som man slet ikke ser komme.

Tusind tak til Forlaget Carlsen for at have sendt bogen, og med ønske om at udgive flere bøger af den slags!

Titel: “Alt eller intet”
Forfatter(e): Nicola Yoon
Sideantal: 320
Forlag: Forlaget Carlsen og Sonar
Udgivet: 28.10.2015
Læst på: Dansk
Læst som: e-bog

Bogen kan købes her

 

2 kommentarer til “Alt eller intet af Nicola Yoon

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s