Ravnenes hvisken af Malene Sølvsten

Dagens #septemberbøgerudfordring er: Den bog der har overrasket dig mest, og det er helt klart Ravnenes hvisken af Malene Sølvsten.

skaermbillede-2016-09-23-kl-11-19-24

I bogen følger man hovedpersonen Anne. Hun kan se hændelser i fortiden, og en nat genoplever hun et uhyggeligt og gammelt mord. En rødhåret pige bliver myrdet og får skåret et runetegn i ryggen. Kort efter begynder rødhårede piger at blive dræbt på egne. og runetegnet er på dem alle. Anne møder på sin første dag i gymnasiet den asatroende Luna, den gudesmukke Mathias og den mystiske Varnar.

Anne har flyttet meget rundt mellem forskellige plejefamilier, og alle steder er hun kommet galt afsted. Så lige nu bor hun i en lille lejlighed med hendes kæmpe store hund, Monster. Monster har nogle menneskelige træk, men Anne tror, at det er noget hun bilder sig ind. Det er som om han forstår hvad hun siger og skal til at svare hende nogle gange. Men da det viser sig, at Lunas forældre kendte Annes, og at Annes forældre havde et hus på Odinshøj, så flytter Anne derind. Lunas forældre lovede Annes, at de ville passe godt på hende. De vil også gerne indvie Anne i “familiehemmelighederne”, men da Anne ikke vil vide noget om hendes forældre, så gør de det ikke før hun er klar.

Anne bliver forelsket i Varnar, men han vil næsten ikke kigge på hende. Varnar er pedelassistenten på skolen, og i fritiden lærer han Anne at slås på den “rigtige” måde. Han mener nemlig, at hun skal kunne forsvare sig selv, mens der går en morder rundt i byen. Anne får et arbejde, på den lokale café Franks, som medhjælper i køknet. Hun er rigtig glad for det, og det samme er chefen Frank. Han giver hende mad med hjem, både til hende og hendes hund Monster. Han, udover Mathias, Luna og hendes familie er den eneste, som har været venlig overfor Anne. Alle andre kigger nemlig på hende som om hun er væmmelig.

Mystiske ting sker i byen og det involverer flere end forventet.

Det er en rigtig god bog, som virkelig har overrasket mig. Jeg havde læst lidt om den på nettet, men vidste ikke helt om den var noget for mig, fordi den handler så meget om nordisk mytologi. Men hvor er jeg bare glad for at jeg har læst den. Jeg kunne slet ikke lægge den fra mig, da jeg først var begyndt. Mere vil have mere, og lige pludselig var bogen slut. Bogen slutter med en cliffhanger, og som læser sidder du tilbage med pulsen helt oppe i det røde felt. Det er en super velskrevet bog, og der kan kun siges én dårlig ting om den: den sluttede for hurtigt!!!! Bogen giver en blod på tanden til at lærer mere om nordisk mytologi, og jeg tog mig selv i at kigge på bøger, om dette emne, sidste dag.

Tusind tak, fordi du har skrevet bogen Malene Sølvsten. Og skynd dig med de andre!

Titel: Ravnenes hvisken
Forfatter(e): Malene Sølvsten
Sideantal: 706
Forlag: Carlsen
Udgivet: 01.06.2016
Læst på: Dansk
Læst i bogform

 

 

2 kommentarer til “Ravnenes hvisken af Malene Sølvsten

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s