”Hvis jeg var din pige” – ”If I was your girl” af Meredith Russo

15135702_10207888905884040_1680962738_n”Hvordan fik du for resten det der blå øje?”
”Jeg …”
”Var det din fyr?” spurgte han.
Jeg blev rød i hovedet. Han kløede sig på kinden. Han gik ud fra, at jeg havde en fyr. Han gik ud fra, at jeg var en pige. Under andre omstændigheder ville jeg været blevet vildt glad.

”Hvis jeg var din pige” er en helt fantastisk bog om en transkønnet pige. Amanda Hardy har kun været en pige i et år. Hun er født Andrew, men har altid vidst at hun ikke var en dreng. Amanda flytter hjem til sin far, efter at være blevet slået halvt ihjel af nogle drenge fra hendes skole. Faren ar altid haft lidt svært med at Andrew er blevet Amanda. Moren har støttet op om alt, fordi hun hellere vil have en datter, end en søn som har begået selvmord. Amanda bliver hurtigt venner med Bee, Anna, Layla og Chloe. Amanda bliver lidt vild med Grant, og de bliver lidt mere end gode venner. Amanda holder dog meget afstand til Grant, fordi han ikke kender hendes hemmelighed. Efter at hun har tænkt lang tid over det, vælger Amanda at dele hendes hemmelighed med Bee. Men selvom det viser sig at være en fejl, så finder Amanda ud af, at mange flere har hendes ryg, end hun lige havde regnet med.

Jeg læste først bogen på engelsk, efter at jeg havde købt den på en rejse til New York. Jeg købte den i troen om at den omhandlede noget andet, men da jeg fandt ud af at den handlede om en transkønnet pige, blev jeg meget overrasket. Men hvor er jeg bare glad for, at jeg har læst den. Først på engelsk, og senere som anmeldereksemplar på dansk. Bogen er så dejlig at læse, selvom den er barsk. Den er så naturligt beskrevet, næsten som om det er en biografi af Meredith Russos teenageår. Alt hvad du tror om transkønnede mennesker bliver ændret eller bekræftet, – deres hårde kamp for at passe ind og deres splittelse omkring mennesker, som de holder af. Den danske version er ligeså kraftfuld som den engelske, og hvor er jeg bare glad for, at forlaget Carlsen har beholdt forsiden med den transkønnede pige.

Tusind tak til Forlaget Carlsen for at have sendt bogen, og med ønske om at udgive flere bøger af den slags!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s