”Diabolik” af S. J. Kincaid

”Filosofi og idealer var for mennesker som senator von Impyrean, mennesker som Tyrus, ikke for væsner som en diabolik. Jeg kunne ikke forestille mig at skulle vælge min egen skæbne. Min livsbane var blevet bestemt, længe inden jeg blev fremavlet i laboratoriet.”_9788711523773

 

”Diabolik” handler om Nemesis, som er en dræbermaskine. Hun er lavet til at beskytte en person, og denne person er Sedonia Empyrian. Nemesis og Sedonia bliver næsten som søstre, og da der kommer besked fra kejseren om at alle diabolikker skal udryddes, redder Sedonia Nemesis. Men da Sedonia skal bo ved kejseren i noget tid, sender familien Nemesis i stedet for, – for at redde Sedonia. Det viser sig at være et skæbnesvangert valg, fordi kejseren bomber Nemesis’ hjem, hvor Sedonia er. Fyldt med had mod kejseren, danner Nemesis en uventet alliance. Hun får følelser, som hun ikke vidste hun havde. Hun viser mere og mere sit ”sande-jeg”, og er ligeglad med hvem der ved, at hun er en diabolik. Til sidst opdager hun, at det som Sedonia altid har sagt, måske er sandt.

Jeg må indrømme, at jeg aldrig har set Star Wars og aldrig har læst ”Hunger Games”, – men elsker filmene. Jeg var lidt skeptisk, da jeg skrev ”Diabolik” på min ønskeliste til jul, det eneste som overtalte mig var citatet ”Når en dræbermaskine forelsker sig”. Heldigvis fik jeg den i ”julegave” af forlaget Carlsen.

Jeg bliver desværre nødt til at sige, at der var nogle små fejl i sætningerne, de gav ikke helt mening. Det irriterede mig lidt, men fejlene var faktisk hurtigt glemt igen. Ja, nogle af siderne var en lille smule ”lang håret”, fordi der kom lidt for meget intergalaktisk politik. ”Diabolik” er ikke kun fyldt med politik, den er fyldt med spænding! Jeg er vild med Nemesis’ kamp om hendes egen identitet, og hvordan hun løsriver sig fra hendes livsbane. Jeg følte hendes vrede og sorg, og fandt en tåre på min kind. Jeg følte hendes glæde og kærlighed, og fandt et smil på læben. Da jeg var færdig med bogen, sad jeg med en god fornemmelse i kroppen, og var rigtig glad for den.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s