”Ti små åndedrag” af K. A. Tucker

ti-smaa-aandedrag_358973🚨🚨Spoiler alert🚨🚨

””Bare træk vejret,” plejede min mor at sige. ”Ti små åndedrag . . . Grib dem. Mærk dem. Elsk dem.” Hver gang jeg skreg og stampede med fødderne i vrede eller græd af frustration eller blev hvid som et lagen af angst, gentog hun roligt de samme ord. Hver eneste gang. Præcis de samme. Hun burde have fået det forpulede mantra tatoveret i panden. ”Det giver ingen mening!” plejede jeg at råbe. Jeg forstod det aldrig. Hvad fanden skal et lille åndedrag gøre godt for? Hvorfor ikke et dybt åndedrag? Hvorfor to? Hvorfor ikke tre eller fem eller tyve? Jeg skreg, og hun smilede bare sit lille smil.”

”Ti små åndedrag” handler om Kacey, som har mistet hendes forældre, bedste veninde og kæreste i en bilulykke. Nu er det kun hende og hendes søster Livie. De flytter til Miami, og kommer til at bo i en lille lejlighed, ved siden af Storm og hendes datter Mia. Storm arbejder som bartender på en stripklub, og skaffer et arbejde til Kacey. Samme aften Kacey og Livie flytter ind, flytter Trent ind ved siden af. Kacey falder pladask for ham og omvendt, men Kacey kan ikke rigtig overgive sig helt til ham. Ulykken, som stadig spøger, holder hende tilbage. – Og Trent bærer på en stor hemmelighed.

Argh! Jeg vil så gerne kunne lide den her bog, men der er bare nogle små ting, som irriterer mig. Nogle steder synes jeg, at den virker lidt for uvirkelig til, at det ville kunne ske i virkeligheden.
For det første, så minder den i starten meget om ”Dublin Street” af Samantha Young – her er hovedpersonens familie også døde, hun arbejder som bartender og hendes roomie er virkelig sød ved hende, selvom hun er en kælling.
For det andet, så irriterer det mig hvor meget Trent vil ”fixe” Kacey, de har næsten lige mødt hinanden og så melder han hende til PTSD-møder – ja, han er ”skyld” i at hendes familie er død, men stadig irriterer han mig.
For det tredje så forstår jeg ikke at Kacey tager ham tilbage. Det er okay, at hun tilgiver ham, men han har stalket hende i to år, og han har holdt øje med hendes mails og alt muligt. Jeg tror ikke, at man ville tage ham tilbage, hvis det havde været ”virkeligt”.

Selvom den irriterede mig, så fik jeg den læst på en dag. – Så nej, den var ikke kun dårlig. Der var også nogle gode episoder med Kacey og Trent, hvor det kildede i min mave og jeg smilte. Jeg kunne også rigtig godt lide Livie, Storm og Mia. De var sjove at læse om, og jeg kunne godt tænke mig at læse en bog om Storm og Dan. Måske havde jeg også bare for høje forventninger til bogen, men jeg må sige at jeg er lidt skuffet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s