”Vores Kemiske Hjerter” af Krystal Sutherland

Skærmbillede 2017-05-01 kl. 21.53.00.png”Men kærlighed er videnskab, mand. Jeg mener, det er bare en kemisk reaktion i hjernen. Nogle gange varer reaktionen hele livet og gentager sig selv igen og igen. Og nogle gange gør den ikke. Nogle gange går der supernova i den, og så forsvinder den. Vi er bare kemiske hjerter. Gør det kærlighed mindre fantastisk?

 

Henry Page har aldrig været forelsket. Han har kysset en pige, som fjorten dage senere sprang ud som lesbisk. Han kan meget bedre udtrykke sig på papir, end når han taler med nogen – og derfor har han kæmpet de sidste to år på at blive skolens skolebladsredaktør. Og det bliver han også, men det samme gør Grace Town. Hun er lige begyndt på skolen, hun klæder sig i drengetøj, ser uvasket og usund ud, og ikke nok med det, så går hun med stok, fordi hun halter. Alligevel er der noget med Grace, som gør Henry interesseret i hende.

 

Jeg er vild med humoren i denne her bog. Henry, hans venner, hans søster og forældre har så meget humor. Der er næsten en joke, skarp kommentar eller noget andet på hver side i bogen.
Jeg er også vild med, at deres forhold til hinanden er så afslappet, at de bare sover hjemme ved hinanden uden, at der bliver tænkt ”Øh. Hvor er min søn og hvorfor er du her?”. De er ikke kun venner – de er virkelig en stor familie.
Jeg synes faktisk ikke, at der er særlig meget handling i bogen. Den er skrevet i datid, men på en måde hvor Henry forklarer lidt om hvad der sker – og det synes jeg bliver lidt mærkeligt. Der bliver lagt op til den helt store handling, men jeg synes desværre ikke, at den kommer. Henry og Graces kærlighedshistorie bliver så hurtigt afsluttet, at jeg ikke er helt sikker på at det virkelig er det bogen handler om. Jeg synes faktisk, at den handler meget mere om at blive voksen og at lære hvad kærlighed er og ikke er. At kærlighed ikke er ved første blik, og at selvom man tror man bliver knust, så gør man ikke. Henry er meget mere forelsket i ”kæresteforholdet” end i Grace, og derfor bliver han ikke knust.
Selvom der manglede lidt handling, så var bogen ikke dårlig, netop fordi den handler om hvad kærlighed er, hvordan man kan takle den og hvordan man bliver voksen med kærligheden.

 

Bogen er tilsendt af forlaget Lovebooks, men dette påvirker ikke min mening om bogen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s