Kokosolie Naturens Vidunder af Laura Agar Wilson

IMG_2765.JPGI bogen ”Kokosolie Naturens Vidunder” finder man mange forskellige opskrifter og beskrivelser på, hvad man kan bruge kokosolie til. Bogen kan let bruges hvis du spise en mere naturlig kost. Kokosolie er mangfoldig og kan bruges i kost, hjemmet og i naturlig skønhed. Kokosolie lages ikke på samme måde, som andre fedtsyrer. Derfor er kokosolien ideel at inkludere i ens kost.

Laura forklarer rigtig godt i bogen, om hvilke olier man skal købe, opbevare og forberede. Det er virkelig rart, når man er ”kokosolie-jomfru”. Jeg har aldrig selv været vild med kokos, og var derfor lidt spændt på, om jeg kunne lide kokosolie. Jeg købte en økologisk kokosolie uden smag, da jeg ikke kunne finde andre i butikken 😉
Jeg prøvede lidt forskelligt fra bogen. Jeg lavede småkager med chokoladechips, brownies og nogle halspastiller med honning og kanel. Det hele smagte vildt godt, og det er bestemt ikke sidste gang jeg bruger kokosolie!

Derudover prøvede jeg at fjerne makeup og barbere ben med kokosolien. Jeg var faktisk meget overrasket over, hvor nemt det var at fjerne min makeup – lidt på en vatrondel, som smøres rundt omkring øjnene og så var det væk.

 

Jeg har valgt at dele opskriften på småkagerne:

8-10 stykker skal du bruge:

  • 150 g fuldkornsspeltmel (jeg brugte almindeligt hvedemel)
  • ¼ tsk salt
  • ½ tsk bagepulver
  • 100 g alm. Sukker (eller et alternativt granuleret sødemiddel)
  • 100 g mørk chokolade (chips eller grofthakket)
  • 2 spsk kokosolie
  • 3-5 spsk mælk (ved stuetemperatur)

Forvarm ovnen til 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.
Bland mel, salt, bagepulver, sukker og chokolade i en stor skål.

Smelt kokosolien over et vandbad og pisk 3 spiseskefulde af mælken i. Hæld blandingen i skålen med de tørre ingredienser og bland godt. Hvis massen virker tør, tilsæt mere mælk. Dejen bør samles i en blød bold.

Del kagedejen i små kugler. Sæt kuglerne på bagepladen med god afstand i mellem, da de flyder ud under bagningen, og tryk dem let flade.

Bag i 7-10 minutter indtil kagerne er fladet ud. Tag kagerne ud af ovnen mens de stadig er lidt underbagte, da de vil fortsætte med at bage på pladen, mens de køler af.

Lad kagerne køle helt af på bagepladen. Kan opbevares i op til 5 dage i en lufttæt beholder.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s