Under ensomme stjerner af Kate Ling

Under ensomme stjerner.pngOg ved du hvad? Folk siger jo altid, at kærlighed ikke er ligesom på film, at den slags magiske stunder aldrig sker i det virkelige liv. Jeg kan så fortælle dig, at det siger de bare, fordi de aldrig selv har prøvet det. Det sker ikke for de fleste. Med det sker for nogen, og det her er en af de gange.

Seren Hemple er født på rumskibet Ventura, hun kommer til at dø på rumskibet Ventura. Hendes eneste formål med livet er at få børn. Alt er bestemt på forhånd: hvem hun skal dele resten af sit liv med, hvor mange børn de skal have og hvilke køn. Sådan har det været de sidste 82 år, men en dag ændrer det sig for Seren. Hun møder nemlig Dom, som er alt hvad hun ikke vidste hun drømte om. Seren og Dom forelsker sig i hinanden, selv om de ved, at de dermed risikerer alt, for straffen for ikke at adlyde er hård. De eneste de kan gøre er at flugte, men hvor kan de flygte hen, når de bor i rummet?

Seren virkelig lidt for dum nogle gange og irriterede mig faktisk lidt. Hun er så sarkastisk, har en masse humor og så har hun mod på at sige systemet imod – det er så fedt, at hun ikke bare følger strømmen, men er kritisk.

Selvom man godt kunne regne ud, at Ezra blev hendes livspartner, så gjorde det ikke noget. Deres irritation til hinanden er så detaljeret beskrevet, så man selv bliver irriteret på Ezra. Han er bare en type, som man kun kan hade.

Men Dom, åh den søde Dom, ham kan man kun elske! Det er jo kærlighed ved første blik for de to, og som læser bliver man totalt fanget i det. Den der følelse af tiltrækning i det øjeblik man ser den her fyr, hvordan man længes efter at se ham igen, alt det der – jeg elsker kærlighedshistorier!

Bogen var skrevet på en måde, så det mindede mig om den gamle serie Lizzie McGuire. Seren taler til os som læsere, og det mindede mig om tegneserie versionen af Lizzie, som taler til os seere og med menneske-Lizzie.

Hele konceptet med rumskibet mindede mig og serien The 100, ellers mindede den lidt om Divergent og The Hunger Games – hvilket kun er en god ting, efter min mening 😉

Jeg glæder mig rigtig meget til den næste bog i serien, og kan næsten ikke vente!

Tusind tak til Gads Forlag for anmeldereksemplaret.

Skriv en kommentar