Ravnedrengene af Maggie Stiefvater

IMG_2824”Blue opdagede vantro, at den anden Blue græd, for hun elskede Gansey. Og at Gansey rørte hende så blidt, fordi han vidste, at hendes kys kunne slå ham ihjel. Hun mærkede, hvor inderligt den anden Blue ønskede at kysse ham, selvom hun samtidig frygtede det. Herinde i træet blev Blues rigtigt erindringer fra hendes virkelige liv på en eller anden måde overskygget af falske erindringer af deres læber, som næsten mødtes. Af erindringer fra et liv, som den anden Blue allerede havde levet.

Okay. Jeg er klar. Ganseys stemme knækkede over. Kys mig, Blue.”

 16-årige Blue ved, at hun vil komme til at slå hendes store kærlighed ihjel ved et kys. Derfor har hun besluttet, at hun aldrig skal blive forelsket. Men dette ændrer sig hurtigt, da hun ser en ånd på Skt. Marks aften, alle ved nemlig at enten er det ens store kærlighed eller også har man slået personen ihjel. Ånden tilhører ravnedrengen Gansey, som lige nu lever i bedste velgående. Han er nemlig på jagt efter en gammel myte, som han er sikker på findes i byen. Sammen med sine tre venner mødes han med Blue, og fordi Blue er nysgerrig, slutter hun sig til jagten på Glendower.

Blue er så sjov og ærlig. Selvom det er en fantasybog, så virker Blue realistisk. Hun bor med en masse clairvoyante kvinder, men hun er ikke selv clairvoyant. Blue har dog en anden ”kraft”, hun har så meget energi, så hun forstærker den clairvoyante ”oplevelse”. Hun er så åben og lige til at elske.
Gansey derimod er lidt anderledes. Han går på den dyre privatskole Aglionby. Han har to personligheder, en afslappet og følsom Gansey og så er der Richard Campbell Gansey den tredje, som er rig, ubehøvlet og snobbet. Gansey har næsten hele sit liv jagtet Glendower, og har fået de tre andre drenge med i jagten. Gansey gør alt hvad han kan for at beskytte drengene, og de gør det samme med ham.
De forskellige personer er så godt beskrevet, og derfor kan man ikke andet end at holde af dem. Der tog i hvert fald ikke lang tid for mig 😉

Hvis jeg skal være helt ærlig (og det skal jeg jo), så syntes jeg, at bogen var meget langsom i starten. Jeg manglede lidt spænding og faktisk bare indhold. Men hvor tog jeg dog grueligt fejl!! Maggie har virkelig skrevet en fantasy bog på højt plan! Bogen har en mystik over sig, så du ved ikke hvad der kan ske på næste side. Den er fyldt med imponerende og vilde plottwists, som overraskede og efterlod mig målløs.

Bogen er en overraskelsespakke fra forlaget Turbine, men dette har ingen indflydelse på min anmeldelse. Jeg takker mange gange, og glæder mig allerede til nummer to, Drømmetyvene, udkommer til foråret.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s