Hot Mess af Lucy Vine

IMG_3032.jpg

”Og jeg barberede mig.
Men han vil tro, at jeg er nem, hvis jeg går med ham hjem.
Men det er helt outdated og latterligt. Ville jeg overhovedet være interesseret, hvis han var sådan en type, der dømmer mig på det?
Jeg krummer tæer.
Men han ville fortælle sine venner, at jeg gik i seng med ham på første date.
Men jeg er ligeglad?
Men jeg kan ret godt lide ham, og Jenny vil skælde mig ud.
Men jeg er liderlig.
Men han vil dømme mig.”

Ellie Knight er single og 29 år. Alle vennerne har travlt med at blive gift og få børn, og de tror, at hun er ulykkelig og har for høje forventninger til mændene – fordi hun kan umuligt være lykkelig som single?! Ellie mødes med hendes far hver lørdag, og de andre dage kæmper hun med job, dates og mærkelige roommates. Ellie er virkelig uheldig med Tinder. Hun møder næsten kun mærkelige mænd, som bliver sure, hvis hun ikke vil have sex med dem.

Ellie er en sjov, sød og skøn person, og man kan ikke andet en elske hende! Hun passer stadig på hendes far, hun holder meget af sine venner og deres familier. Desuden giver hun fantastiske råd til hendes niece i USA – Ellies søster synes bare ikke altid, at de er fantastiske. Hun er god til at male, og hun er faktisk god til hendes arbejde, selvom hun hader det. Ellie er også fuld af selvtillid, og hun virker som en rigtig stærk person. Men jo mere man læser, falder dette stærke selvsikre billede af Ellie fra hinanden – hun er ikke så stærk og selvsikker, som man tror. Derfor var det også svært at tro på hende, når hun siger, at hun er lykkelig alene. Men det viser sig hurtigt, at hun egentligt har mange muligheder – hun fravælger bare mændene, som gerne vil hende. Hun vælger selv at være alene, fordi der er hun lykkeligst.
Mens jeg læste bogen, fik jeg medlidenhed med singler, fordi omverden lægger et pres på dem –  man kan altså sagtens være lykkelig alene, ligesom Ellie viser os. Det der med at det at være single, nærmest skal gøres til en sygdom og noget, der for enhver pris skal undgås, er så trættende i længden, og det er forfriskende med en bog, der gør op med det (selvom jeg stadig helst vil læse en bog, hvor hovedpersonen finder den store kærlighed).

Bogen var skrevet som en dagbogsform, og dette fungerede ikke rigtigt for mig. Ellie vælger selv, hvad vi(læserne) skal vide, og derfor faldt noget af historie lidt fra. Derudover forstod jeg ikke, hvorfor vi skulle høre om farens historie om Tony Braxton. Det virkede bare som ”fyld”, og jeg kunne sagtens leve uden – det var så dårligt skrevet, at jeg faktisk sprang over det. Jeg skimmelæste det, og da ingenting fangede min opmærksomhed, bladrede jeg bare videre.

Hot Mess er sjov og en feelgood roman, som slår et slag for alle singler. Selvom jeg blev lidt irriteret på Ellie, familien, vennerne og hele situationen, så kunne jeg godt tænkte mig at høre hvad der videre sker med Ellie.

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s