Ternet Ninja af Anders Matthesen

Skærmbillede 2018-11-18 kl. 15.54.24.png”Av? Det siger du ret meget,” grinede T.N., men så blev han alvorlig: ”Én ting er, at noget gør ondt. Okay, men behøver hele verden at høre om det? Skal du trøstes? Ellers så æd det i dig, for helvede. Kom igen.”

13-årige Aske har ingen rygrad. Han bliver mobbet af papbroren, papfaderen og nogle fra skolen. Ellers er han en ret almindelig dreng, og han er ret forelsket i Jessica, som ikke ved han eksisterer, fordi aske ikke er populær. Men Aske får en fødselsdagsgave, som ændrer hans liv: en ternet ninja. Det viser sig nemlig, at ninjaen er levende og har en mission. T.N. (Ternet Ninja) lover at hjælpe Aske, hvis Aske hjælper T.N. med hans mission. Men mission viser sig at være et mord, som Aske ikke vil være med til, hvilket T.N. ikke er tilfreds med. Nu er kampen ikke længere mod mobberne, men mod den ternede ninja-bamse, som faktisk kan være lidt utilregnelig.

 

Ternet Ninjaer fyldt med Anders Matthesens humor. Den er fyldt med de ”gode gamle” karakterer fra Matthesens shows og film. Den er præget af sjove vendinger og de mest komiske kommentarer. Bogen ligner egentligt andre børnebøger i handlingen, men den skildrer sig ud med den ernorme mængde humor, som Matthesen står for. Han formår at lege med sproget, som næsten ingen anden kan. Han kan også komme med små fornærmelser til nutidens trends, som man ikke kan andet end at grine af:

Hey Jess

Lige friskt nok. Joe & The Juice igen: ” Så er der en Skinny latte til Jess!?” Det kunne være, Aske skulle få sig en hat og søge arbejde

Onkel Stewart, Jørn, Sune, Sirene, Ternet Ninja og Aske er alle uroligt godt beskrevet, og bliver derfor levende, når man lukker øjnene. Onkel Stewart kende vi i forvejen fra bl.a. Terkel i Knibe, men Matthesen har bygget utroligt godt videre på ham. Ingen Onkel Stewart siger noget, så kan man allerede forestille sig det, som han vil sige. Matthesen spiller på klicheerne, de bliver under- og overspillet, men de passer perfekt til handlingen.

Jeg elskede bogen og grinede hele vejen igennem den. Jeg kunne slet ikke lægge den fra mig, da jeg først var begyndt på den. Jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg skal sidde klar i biografen d. 25. december, hvor den udkommer som film – eller om jeg skal have Ternet Ninja 2, som udkommer næste år! Ternet Ninja er en børnebog, men jeg er sikker på at alle vil elske den uanset alder. Derudover bliver jeg nødt til at rose den lille detalje i hvert hjørne – hvis man kører igennem siderne hurtigt, så danner tegninger en lille serie – genial detalje!

Bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget Høst&Søn, men dette her ikke betydning for min anmeldelse.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s