Roser og Violer af Gry Kappel Jensen

IMG_4E16AE52C6FC-1Jeg plejer altid at indlede mine anmeldelser med et citat fra bogen, men det kan jeg ikke gøre ved denne anmeldelse af Roser og Violer. Er det fordi, der ikke var citater, som kunne bruges? Nej, slet ikke! Jeg kunne ikke finde et, fordi jeg slet ikke tænkte på det. Jeg var opslugt af handlingen og tænkte ikke på andet en de fire piger, som bogen handler om.

Vi møder Kamille, Kirstine, Victoria og Malou i Roser og Violer. De fire piger er blevet optaget på Rosenholm Kostskole, som ikke er en almindelige skole – det er en skole for magikere. Hver pige for tildelt deres egen gren, som de skal udvikle deres evner i – jord, blod, vækst og død. Pigerne slås hver især med deres eget: Kirstine flygter fra familien. Kamille har en overdramatisk mor.  Malou er den overambitiøse pige, som skal være perfekt. Og så er der Victoria, som drømmer om hvide skygger, som faktisk viser sig at være en ånd. Denne ånd fortæller pigerne om et gammelt mordmysterie, som de lover at hjælpe med at løse. Bogen er fyldt med magi, nordisk mytologi og forbudt kærlighed.

Bogen er skrevet ud fra de fire pigers synvikler, dette virkede lidt forvirrende de første par gange, men efter 6-7 synsvinkelskift, så lagde jeg ikke længere mærke til det. Pigerne er så forskellige i deres måder at være på, så man kunne tydeligt kende forskel på dem, når man lærte dem at kende.

IMG_8374

Det er længe siden, at jeg har læst en bog, hvor venskabet virker så ægte og realistisk. Jeg kunne genkende mig selv og mine veninder i pigerne. Et stykke inde i bogen opmuntrer Kamille Malou – det virker så ægte, at jeg kan se episoden ske i virkeligheden, men bare med mig og mine veninder. Gry har virkelig formået at fange et ægte venskab, hvor der er plads til forskelligheder, og at ikke alle er lige gode venner med hinanden. Tak for det og dem – de piger er de sejeste, sødeste og meste ægte!

 

Der mangler dog lidt mere forklaring med hensyn til, hvordan magien virker og sådan, men ellers synes jeg, at handlingen flyver afsted. Der er nogle spring i forhold til datoer og måneder, men det virker ikke forstyrrende. Vi læser ikke om en helt almindelig skoledag, men for mig gør det ikke noget – det kan jeg altid tænke mig til! Jeg vil læse om mystik og magi: noget jeg ikke selv kan tænke mig til.
Gry fanger læseren med hendes levende og detaljerede sprog, og bogen er svær at slippe igen, når man først er gået i gang med læsningen. Jeg glæder mig til at følge videre i livet på Rosenholm, og heldigvis er det en trilogi, så der kommer mere fra Gry Kappel Jensen.

Derudover slipper bogens design ikke for en kommentar. Man siger, at man ikke skal dømme en bog for dens omslag, men fuck det! Bogen er så smuk og heldigvis matcher den indvendige det udvendige.

 

Bogen er et anmeldereksemplar fra Turbine Forlaget, men dette har ikke en betydning for min anmeldelse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s