Kirsebærpigen af Tomas Lagermand Lundme og Anna Jacobina Jacobsen

F1F82F2C-4FA4-4C52-9ACE-008CF15655E4”Kærligheden skal være som et kirsebær i hånden på en sommerdag. Man kan gå med det hele dagen og mærke den runde, røde skal. Så let som ingenting kan skallen sprække, gå i stykker. Det blev min opgave at sørge for, at det aldrig skete.”

Kirsebærpigen handler om en pige der bliver forelsket for første gang i en fyr, som hun kysser til en fest. Hun kalder ham kærlighed. Men han har en kæreste og vil helst gerne være venner. Men det er vores hovedperson ikke tilfreds med, hun vil nemlig bestemme over kærligheden. Hun gør hvad hun kan for, at han igen bliver hendes.

Kirsebærpigen er den fjerde bog i Carlsens billednovelleserie. Billednovellen er illustreret sådan, så de komplimenterer novellens handling, men samtidig fortæller de ved der står mellem linjerne i novellen. Billederne er dystre og flotte med farverne grå, hvis og rød. Novellen er blevet illustreret på en helt unik måde af Anna Jacobina Jacobsen.
Selve novellen føles på en måde skrøbelig, ligesom kærlighed, så fin men alligevel voldsom. Jeg har læst novellen af flere omgange, og hver gang jeg læser den, så fortolker jeg den på en ny måde. Jeg kan ikke komme med et endeligt svar på om vores hovedperson er sindssyg, besat eller bare vanvittig forelsket. Det gør noget ved mig, som læser, som jeg godt kan lide. Jeg kan godt lide, at den giver noget til eftertanke.

Dette er helt klart en bog, som jeg vil benytte mig af, når jeg skal ud og undervise elever i skolen. Jeg tror, at de vil kunne fortolke den på endnu flere måder, end jeg kan!

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Carlsen, og jeg takker mange gange for den 😉

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s